Proizvodi i usluge

Prometni znakovi i oprema Horizontalna signalizacija Svjetlosna signalizacija Ulične i službene ploče Turistička rješenja Reklamni paneli i totemi Klupe

Indikator vjetra

Indikator vjetra služi za prikaz smjera i jačine vjetra. Sastoji se od stupa, okretnog nosača (360O), nosive osovine, svjetlosne signalizacije i vjetrokaza.

Okretni nosač vjetrokaza montiran je na duple ležajeve što omogućuje rotaciju od 360O. Na istoj nosivoj osovini su montirani klizni prstenovi koji, preko četkica, omogućuju prijenos električne energije, sa središnjeg fiksnog dijela stupa, na okretni dio nosača vjetrokaza. Udari vjetra određuju smjer vjetrokaza, a platneni krnji stožac ilustrira jačinu vjetra. Na vrhu Indikatora vjetra je ugrađena crvena lampa certificirana za signalizaciju u zračnom prostoru, koja se može aktivirati u uvjetima smanjene vidljivosti ili konstantno raditi. Sa njom je, u pravilu, uparena bijela lampa usmjerena prema vjetrokazu (platneni krnji stožac). Princip rada je sinkrono aktiviranje crvene lampe (na vrhu) i bijele lampe (na vjetrokazu) u slučaju smanjene vidljivosti (fotosenzor).

Sustav ima ugrađeni UPS kako bi nastavio neometano raditi u slučaju nestanka struje te raznim zaštitnim sklopovima (diferencijalne sklopke, automatski osigurači, prenaponska zaštita,…). Uz uređaj proizvodimo i postavljamo pripadajući razvodni ormar.

Primarna funkcija Indikatora vjetra je prikaz smjera i jačine vjetra uz dodatnu svjetlosnu signalizaciju.

>>>>VIDEO