Proizvodi i usluge

Prometni znakovi i oprema Horizontalna signalizacija Svjetlosna signalizacija Ulične i službene ploče Turistička rješenja Reklamni paneli i totemi Klupe

LED promjenjivi znak P10-96-112

NAMJENA:

LED promjenjivi svjetlosni znak je uređaj namijenjen za izvanrednu regulaciju prometa na autocestama. Znak upozorava vozače na moguće opasnosti koje se nalaze na cesti i  nudi rješenja za regulaciju prometa shodno tim opasnostima. Znak je moguće postaviti na skladišni prostor ophodarskog vozila ili na neku fiksnu lokaciju koja zahtjeva promjene regulacije prometa.

OPIS:

LED promjenjivi znak je u mogućnosti prikazati mnoštvo prometnih simbola u svim RGB kombinacijama boje s intenzitetom koji osigurava uočljivost na udaljenosti od 400m. Izrađen od kombinacije čelika i aluminija kako bi se osigurala robusnost uređaja i otpornost na vremenske nepogode. Sastoji se od aluminijskog kućišta i čeličnih nosača koji služe kao prihvat za znak s mogućnošću otklapanja ako se znak postavlja na ophodarsko vozilo. Na taj način se omogućava pristup skladišnom prostoru vozila a upravljačka jedinica koja je smještena u kabini vozila. Upravljačka jedinica omogućava jednostavno i brzo upravljanje bez potrebe za izlaskom iz vozila kao i prikaz trenutnog stanja akumulatora koji napaja LED promjenjivi znak.

Znak je IP65 mehanički zaštićen i izrađen prema europskim normama za promjenjive svjetlosne znakove EN12966.

UPRAVLJANJE:

Upravljačka jedinica je izvedena s tablet računalom na dodir. Upravljačka jedinica sa svojim upravljačkim programom omogućava intuitivno, jednostavno i brzo izmjenjivanje znakova, njihovih kombinacija i intenziteta prikaza.

PRINCIP RADA:

Prilikom uključenja LED promjenjivi znak ulazi u treptajući način rada kako bi obavijestio vozače u prometu o aktivnim provjerama auto ceste. Na upravljačkoj jedinici (tablet računalu) korisnik odabire željene znakove za koje želi da se prikazuju kao i intenzitet prikaza. Indikator napona prikazuje razinu napunjenosti akumulatora i na taj način omogućava korisniku da unaprijed planira izmjenu ili punjenje istog.

DIMENZIJE:

960x1120x100mm (ŠxVxD)