Proizvodi i usluge

Prometni znakovi i oprema Horizontalna signalizacija Svjetlosna signalizacija Ulične i službene ploče Turistička rješenja Reklamni paneli i totemi Klupe

Solarni radar Micro

Solarni radar Micro najjednostavnija je verzija radarskog prometnog znaka koji povratno pokazuje brzinu kretanja automobila. Njegova svrha je dodatno upozoravanje vozača na moguće prekoračenje dozvoljene brzine. Princip rada je aktivacija pri nailasku vozila, očitavanje te prikazivanje brzine kretanja. Za brzine manje od 15 km/h radar se neće aktivirati, a iako ima mogućnost prikazivanja maksimalne brzine od 99 km/h, kao dodatnu opciju nudimo programiranje maksimalne brzine koju prikazuje (kako se ne bi postigao kontraefekt zbog kojeg bi vozači ubrzavali pokušavajući povratno dobiti veću brzinu).

Napajanje je izvedeno solarnim panelom, a radi bolje vidljivosti, znak je opremljen i senzorom svjetlosti te je na prednju stranu aplicirana 3M Engineer Grade folija. Ovisno o okolini, vidljivost prometnog znaka, kao i domet radara je oko 200 metara. Konstrukcija je izrađena od aluminija dok je solarni panel osiguran čeličnim nosačima.

Solarni radar Micro je moguće postaviti na cestama u naseljenim mjestima, državnim i županijskim cestama, odnosno svim cestama na kojima dozvoljena brzina ne prelazi 90 km/h.